Meer informatie? Bel 088 23 44 720 tijdens werkdagen (ma t/m vr) van 08:30 tot 16:30

Klantendag 2017: een terugblik

op 20 november 2017

Zo'n 300 man mogen ontvangen op je verjaardag, is met recht een feest te noemen. Dit feest vond 8 november plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Hier kwamen gemeenten, netbeheerders en aannemers uit het hele land bij elkaar kwamen om te overleggen en discussiëren over de ondergrondse infrastructuur, onder leiding van Buzzmaster Juliette Grimbergen.

Klantendag 2017: een terugblik

Kennis opdoen en uitwisselen

Geert Roovers, Lector Bodem en Ondergrond aan de Saxion hogeschool in Deventer, opende de dag met zijn presentatie over de Ondergrond 3.0 en het alomvattend bodeminformatiesysteem. Vervolgens vertelde Rob Bennis van de Gemeente Haarlem meer over digitaal zaakgericht werken en de koppeling met het MOOR Platform®, waarna zijn collega Joris Jan de Vries dieper inging op het gebruik van beschikbare geo data. De plenaire ochtendsessie eindigde met Remco Koenders, die een toelichting gaf op de Omgevingswet en wat dit betekent voor het kabels- en leidingen ketenproces.

“Goede afwisseling van onderwerpen die allemaal betrekking hebben op het gebied omgeving”, aldus Michel Feller van VolkerWessels Telecom.

Praktijkgerichte workshops

Tevens kon men maar liefst drie rondes met praktijkgerichte workshops volgen. Er werd een verdiepingsslag gemaakt in het gebruik van het WoW Portaal en het MOOR Platform®. Daarnaast kon de aanwezigen meer te weten komen over digitaal zaakgericht werken, benutten van (open/gesloten) data en de WoW Bodemtoets. Ook kwam nieuwe technologie, zoals Augmented Reality, aan bod.

“De opzet zo houden, mooi dat er gekozen kan worden in sessies waar werkelijk de interesse of nodige kennis kan worden opgedaan. Ik vind het prima zo”, aldus Bert Cijnssen van de Gemeente Brummen.

Aan het einde van de dag was er ruimte voor een debat over het verrekenen van straatwerkkosten op basis van de BGT met VolkerWessels Telecom en de gemeenten Zaanstad, Zwolle en Zoetermeer. Ook hier konden, met behulp de Buzzmasterstool, direct vragen worden gesteld aan de mensen op het podium, wat leidde tot een boeiende discussie.

PSMS trakteert!

Algemeen Directeur Martin de Vaal sloot de dag af met een doorkijk naar 2018 en een demo waarin hij extra functionaliteit onthulde voor al onze klanten!

Zo is op het Werkplein per direct de BGT BOMEN-kaartlaag beschikbaar en toont alle bomen binnen een straal van 5 meter van een werk. Ook zijn nu beheergebieden inzichtelijk, bijvoorbeeld een breekverbod bij vorst of de wekelijkse markt. Daarnaast vindt u onder de Basiskaart nog betere luchtfoto’s tot 10 centimeter nauwkeurig en is het maximale zoomniveau verhoogd tot 1 meter.

“De cadeautjes aan het eind waren vernieuwend. De interactie met het publiek was erg leuk en aanstekelijk”, aldus Koen Ditewig van NKM Network Services.

Bedankt voor uw aanwezigheid!

PSMS wil alle bezoekers en sprekers bedanken voor hun aanwezigheid, inzet en enthousiasme. Mede daarom kijken wij terug op een zeer geslaagde dag, die door alle aanwezigen beoordeeld is met een cijfer 8 gemiddeld.

“Ik vond het een hele nuttige, leerzame, leuke dag”, aldus Erik van Iperen van de Gemeente Vianen.

Graag tot volgend jaar!

Bekijk hier de foto’s of de sfeerimpressie hieronder.

WoW werkt al samen met:

  • Logo Alliander
  • Circet Nederland
  • Logo Allinq
  • Logo BAM
  • Logo Evides
  • Logo Waternet
  • Logo DNWG
  • Logo Trent
  • Logo VWT
  • Logo PWN